Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Powerball lotosta

Julkaistu: 30.10.2016

Tammikuussa 2016 arvottiin kaikkien aikojen suurin 1,4 miljardin euron arvoinen lottopotti. Tätä on Amerikkalainen lottopeli Powerball. Peli sai alkunsa Amerikassa 1988 ensin nimellä LottoAmerica ja sittemmin nimi muutettiin Powerballiksi vuonna 1992.

Powerball arvontaan osallistuu 45 osavaltiota, jotka arpovat yhteisen lottopotin. Tämä takaa lottoon suuren volyymin, jonka takia potit kasvavat nopeasti äärimmäisen suuriksi (kuten mm. elokuussa 2017), tehden siitä maailman suurimman lottopelin.

Lue alta lisää, tai voit myös siirtyä suoraan pelaamaan Eurolotolle tämän viikon hurjaa pottia – SAAT RAHAT TAKAISIN TAKUUN ENSIMMÄISESTÄ KUPONGISTA:

Rahat takaisin -takuu ensimmäisestä kupongista
arrow-icon

Miten pelata Powerball lottoa Suomesta?

Powerball loton pelaaminen on mahdollista myös Suomesta, ja se onnistuu nopeasti ja helposti. Powerball lottoa välittää Suomessa muun muuassa Eurolotto, jolta voi ostaa suoraan kupongin arvontaan. Tällä hetkellä Eurolotto tarjoaa rahat takaisin takuun ensimmäisestä kupongista:

Toimi vain näin:

1. Aloita avaamalla ilmainen Eurolotto-pelitili TÄSTÄ.

2. Avattuasi tilin, siirry pelaamaan Powerballia. Pelaajan eteen tulee tämän jälkeen pelikuponkeja, joihin tämä voi sitten valita haluamansa rivit, joko niin, että kone arpoo numerot valmiiksi tai käyttämällä omia onnennumeroitaan.

3. Siirry jännittämään mahdollista miljoonavoittoa.

4. Mikäli ei osu voittoa, palautuvat rahat takaisin pelitilillesi

Rahat takaisin -takuu ensimmäisestä kupongista
arrow-icon

Takaamme, että palvelu on luotettava ja turvallinen suomalaisille pelaajille.

Powerball hinta ja säännöt: Miksi Powerball on parempi kuin muut lottopelit?

Powerball maksaa Eurolotolla pelattaessa 2€ per rivi. Uudenlaisen numeroarvonta systeemin ansiosta Powerball pelissä on suurempi voittotodennäköisyys kuin monissa muissa lottopeleissä. Powerball pelissä pelaaja valitsee viisi numeroa 69:stä mahdollisesta valkoisesta pallosta sekä lisäksi yksi numero 26:sta mahdollisesta punaisesta ns. Powerball –pallosta. Punainen Powerball -pallo voi olla samaa numeroa kuin jokin valituista valkoisista palloista. Lotossa on käytössä nykyisin myös power play ominaisuus, jolla voi moninkertaistaa voittonsa joko 2x,3x,5x tai 10x kertaiseksi. 10-kertainen voitto on mahdollista vain kun jättipotti on alle 150 miljoonaa dollaria. Moninkertaistukset ovat käytössä vain alempiin voittoluokkiin, eikä koskaan jättipottiin. Power play:n voi aktivoida maksamalla lisähinnan, ja numero arvotaan erillään muista numeroista. Kysymys kuuluukin, pitäisikö lottoajan yrittää maksimoida jättipotin mahdollisuus vai suurentaa pienempien voittoluokkien voittoja? Tämä kyseinen ongelma tulee eteen jos lottoajalla on käytössä aina tietty summa rahaa viikossa pelattavaksi, jolloin ominaisuuden aktivointi vähentää kokonaiskassan kokoa, jolla ostaa lisää kuponkeja. Tämä johtuu siitä, että power play ominaisuuden kanssa pelaaminen maksaa enemmän kuin pelattaessa ilman tätä ominaisuutta. Powerball loton säännöt ovat muuttuneet vuosien varrella moneen otteeseen, tarkalleen ottaen yhdeksään kertaan. Sääntöjen muutokset ovat yleensä koskeneet arvottavien pallojen määrää. Esimerkiksi vuonna 1992 pelattiin vielä 45 pallon kanssa, joista piti valita 5 numeroa. Vuoden 1992 Powerball formaatissa jättipotin todennäköisyys oli noin 1:54 miljoonasta. Vielä 2015 vuoteen asti lottoa pelattiin 59:llä numerolla, jonka jälkeen nykyinen formaatti on ollut käytössä. Todennäköisyys jättipottiin on pienentynyt, ollen nykyisin noin 1:300 miljoonasta. Nämä muutokset ovat mahdollistaneet maailman suurimmat lottovoitot.

Pallojen valinta tapahtuu joko manuaalisen valinnan kautta tai automatisoituna konevalintana. Aina torstaisin ja sunnuntaisin suoritettava arvonta tapahtuu käyttämällä kahta lottokonetta; yksi valkoisille palloille ja toinen valkoisille Powerball –palloille. Ensimmäinen lottokone arpoo viisi valkoista palloa ja toinen taas yhden punaisen pallon.
Vuodesta 2009 alkaen arvonta on järjestetty Floridan Orlandossa.

192016powerballcreditpowerball

Manuaalinen vs. automaattinen numerovalinta?

Noin 70% lottoriveistä ostetaan automaattisen konevalinnan kautta ja vastaavasti 80% voittoriveistä ovat automaattisesti valittuja. Voimme näin ollen vetää johtopäätöksen, että todennäköisyys voittoon on suurempi käyttämällä automaattista numerovalintaa. Lisäksi on hyvä huomioida, että valkoisten pallojen arvontajärjestyksellä ei ole merkitystä, sillä ne myöhemmin julkaistaan numeerisessa järjestyksessä.

Hauska sattuma tapahtui vuonna 2005 kun kiinalaisissa ravintoloissa jaettaviin onnenkekseihin oli painettu kehotus pelata lottoa. ”Kehotukseen” oli myös painettu lottonumerot, joista osui viisi kuudesta! Riviä oli pelattu yhteensä 110 kertaa, joten 19.4m dollarin potti meni jakoon usean eri pelaajan kesken. 89 pelaajaa voitti kyseisellä kierroksella 100 000$ ja loput 21 pelaajaa voittivat 500 000$, koska he olivat aktivoineet power play ominaisuuden, ja voitto moninkertaistettiin viiden kertoimella.

Powerball lotto Suomessa?

Powerball on valtavan vetovoimanen lotto, johtuen suureksi osaksi uskomattoman kokoisista jättipoteista. Lotto on kasvattanut suosiotaan myös Suomessa viimevuosina. Etenkin mainittu vuoden 2016 tammikuun jättipotti sai paljon huomiota osakseen pohjoismaissa ja Suomessa. Voitot Powerballissa ovat huomattavasti suurempia kuin suomalaisen veikkauksen lottovoitot, jonka takia unelmoijat tykkäävät kokeilla myös tätä ja muita nettilottoja.

Katso alta Lottovoittojen suosittelemat lottosivustot- nämä kaikki välittävät myös Powerball -lottoa:

Powerball historian yksi suurimpia ja varmasti tunnetuimpia voittajia on Gloria MacKenzie, joka voitti sen aikaisen suurimman jättipotin raikkaassa 84 vuoden iässä. Potin suuruus oli 590 miljoonaa dollaria, ja verojen jälkeenkin Gloria sai 278 miljoonaa dollaria käteen. Gloria pysyi voiton jälkeen poissa julkisuudesta joten ei ole tarkkaa tietoa miten rouva päätti rahat käyttää, mutta ilmeisesti hän oli päättänyt lahjoittaa rahaa hyväntekeväisyyteen.
Lottovoitot.comin toimituksen tiedossa ei ole suomalaisia powerball voittajia vielä, mutta meillä on vahva usko siihen, että myös me suomalaiset saamme osaksemme voittajan vielä lähivuosina.

Artikkelissa mainittu Multilotto edesauttaa tämän haaveen tavoittelussa, sillä siellä suomalaisetkin voivat osallistua powerball arvontaan.

Mikä on Powerball loton voittamisen todennäköisyys?

screenshot-2016-10-30-22-32-57

Yllä oleva esimerkkitaulukko havainnollistaa voittamisen todennäköisyyksiä. Pääpotin voiton todennäköisyys on 1: 292 miljoonasta, kun taas todennäköisyys pienemmälle voitolle on 1:24.87, mikä on suurempi kuin monessa muussa lottopelissä. Kuten taulukosta näkyy, jo pelkästään yhden punaisen Powerballin oikein arvaaminen tuo sinulle voiton. On sanomattakin selvää, että mahdollisuudet voittoihin on huomattavasti suuremmat kuin ns. perinteisessä suomalaisessa 7 oikein -lottopelissä.

powerballissa myös pienemmätkin voitot ovat merkittävän suuria.

Entäpä Powerball loton verotus?

Amerikassa voitot maksetaan joko kertamaksuna tai jaettuna 29:lle vuodelle. Jos valitsee kertamaksun, saa voiton kokonais summasta vain 50% heti käteen. Jos taas valitsee voiton jaettuna tuolla 29 vuodella, saa koko voitetun summan, ja päälle vielä pienen koron inflaatiota varten.

Pelivoitot, kuten vaikka kasinolta saadut voitot hedelmäpeleistä, lottovoitot ovat amerikkalaisille verollisia, ja itseasiassa veron osuus voitosta on suhteellisen suuri. Ensin verosta maksetaan liittovaltiovero, jonka suuruus on voiton suuruudesta riippuen 25% ja 39.5% välillä ja sen jälkeen maksetaan myös osavaltiovero, joka vaihtelee osavaltiosta riippuen 0% ja 8.75% välillä.

Pienin vero löytyy muutamista osavaltioista kuten Texasista ja Wyomingista, joissa voitoista ei makseta ollenkaan osavaltioveroa. Suurin veroaste taasen löytyy New Yorkin osavaltiosta, jossa lottovoittoon lätkäistään 8.82% vero.
Hypoteettisessa esimerkissä, jossa voittosumma olisi 1.5mrd dollaria ja voittaja asuisi New Yorkissa ottaen voiton suoraan käteen, saisi hän lopulta käteen ”vain” 480 miljoonaa dollaria.
Suoraan käteen maksettavan voiton suuruus olisi noin 930 miljoonaa, josta joutuisi maksamaan suurimman liittovaltioveroasteen mukaan, eli 39.5%, jäisi käteen vielä 562 miljoonaa dollaria. Tämän jälkeen New Yorkin osavaltion vero, jonka suuruus olisi 82m. dollaria. Joten lopulta käteen jäävän summan suuruus olisi 480 miljoonaa.

Eurooppalaisille ja meille suomalaisille hyvä uutinen on se, että Multiloton kautta pelatessasi kaikki voitot maksetaan aina kerralla ja ovat verovapaita EU-alueella. Toimi seuraavasti ja olet mukana tämän viikon arvonnassa:

Pelaa Powerballia – saat rahat takaisin takuun ensimmäisestä kupongista:

1. Aloita avaamalla ilmainen Eurolotto-pelitili TÄSTÄ.

2. Avattuasi tilin, siirry pelaamaan Powerballia. Pelaajan eteen tulee tämän jälkeen pelikuponkeja, joihin tämä voi sitten valita haluamansa rivit, joko niin, että kone arpoo numerot valmiiksi tai käyttämällä omia onnennumeroitaan.

3. Siirry jännittämään mahdollista miljoonavoittoa.

4. Mikäli ei osu voittoa, palautuvat rahat takaisin pelitilillesi

Rahat takaisin -takuu ensimmäisestä kupongista
arrow-icon

Takaamme, että palvelu on luotettava ja turvallinen suomalaisille pelaajille.